test

De snelst groeiende groep binnen jouw bedrijf: 40+ vrouwen

De snelst groeiende groep binnen jouw bedrijf: 40+ vrouwen

Vrouwen in de overgangsleeftijd zijn de snelste groeiende groep binnen de werkende bevolking. Reden genoeg om te zorgen dat zij zich lekker voelen in jouw organisatie. Hoe draag jij daaraan bij?
test

+35%

van de ziekmeldingen komt door overgang-gerelateerde klachten

55%

van de vrouwen ervaart met regelmaat negatieve impact op haar werk door haar klachten

57%

van de vrouwen geeft aan meer ondersteuning van haar werkgever verwachten

1.8M

werkende vrouwen in Nederland van 45 jaar of ouder

Werkgevers kunnen hier een positieve draai aan geven

Vrouwen vallen tussen wal en schip

De overgang brengt allerlei uitdagingen met zich mee, zowel thuis als op het werk. Vrouwen krijgen vaak niet de nodige informatie om deze periode comfortabeler door te komen. Er wordt weinig over gepraat op de werkvloer, en soms laat ook de gezondheidszorg het afweten. Hierdoor lopen veel vrouwen onnodig rond met klachten.

Werkgevers hebben een verantwoordelijkheid

Door als werkgever inzicht en steun te bieden, verbeter je niet alleen de prestaties op de werkvloer, maar til je ook het algehele welzijn van je werknemers naar een hoger niveau. Hiermee toon je goed werkgeverschap en betrokkenheid.

Grote en groeiende groep medewerksters

Met 1,8 miljoen werkende vrouwen in de overgang in Nederland, een aantal dat alleen maar toeneemt, is dit hét moment voor werkgevers om positieve impact te gaan maken.

Hoge verborgen kosten van de overgang

Door bewust om te gaan met de overgang, informatie en ondersteuning te bieden en de situatie bespreekbaar te maken, voorkom je langdurige klachten of uitval. Zo help je niet alleen je medewerkers in de overgang, maar voorkom je ook mogelijke kosten door verzuim.

Groep vrouwen aan het werk

Meer lezen over de impact van de overgang?

Download whitepaper

Meer lezen over de impact van de overgang?

Download onze whitepaper.

Download whitepaper

Leer Vi kennen in 1 minuut

Filmbestand
Demo aanvragen

Wat kan Vi voor jou betekenen

Werkgevers

Volledig ontzorgd

Wij zorgen ervoor dat jouw meest ervaren medewerksters de juiste tools in handen krijgen, ondersteund door experts. Niet zelf het wiel uitvinden maar leun op onze kennis en kunde.

Communicatie playbook

Samen zorgen we voor bewustwording en activatie met de juiste communicatie aanpak, om dit soms lastige onderwerp op de juiste manier onder de aandacht te brengen.

Leidinggevenden informeren

Herkenning en erkenning van leidinggevenden is cruciaal. Ontdek onze sessies voor managers om deze levensfase beter te begrijpen, een inclusieve omgeving te creëren en het gesprek op de juiste toon te voeren.

Effectiviteit meeting & rapport

Ontvang periodiek inzicht in de resultaten en impact van Vi, voor vrouwen én voor jouw organisatie

Afbeelding afspraak voor manager training.

Gebruikers

Maatwerk = effect

Jij bent uniek en deze levensfase is voor iedereen anders. Jouw unieke klachten, leefstijl maar ook impact van werk of mantelzorg. Ze hebben allemaal invloed op hoe jij je voelt. Vi past haar aanbod aan op jouw situatie naar wat JIJ nodig hebt.

Grip op jouw symptomen

Wil jij aan de slag met jouw overgang, dan is het van belang jouw cyclus, klachten en triggers te kennen. Daarom biedt Vi je handige tools om patronen te ontdekken en geïnformeerd aan de slag te gaan.

Betrouwbare informatie

Betrouwbare kennis van verschillende experts eindelijk beschikbaar voor iedereen. Scroll door nuttige educatie modules of volg een van onze programma’s passend bij jouw situatie en lees ervaringsverhalen.

Toegang tot experts

Het kan soms een uitdagende levensfase zijn, maar gelukkig sta je er niet alleen voor. Onze overgang experts staan voor je klaar. Boek een consult of inloopspreekuur of neem deel aan een webinar of groepssessie.

Afbeelding afspraak voor overgangsconsult.

Berekenen wat de overgang jouw organisatie kost

Maak de verborgen kosten van de overgang in jouw organisatie inzichtelijk en ontdek hoe je deze met Vi kan verlagen. Neem vandaag nog contact met ons op om een kostenanalyse op maat te ontvangen.

Kostenanalyse aanvragen

Speel een cruciale rol tijdens de overgang van jouw vrouwelijke werknemers.

Lottie file

Grip op verzuim

Met de ondersteuning van Vi doorlopen je vrouwelijke medewerkers soepel de overgang. Je kiest voor een preventieve aanpak voor grip op verzuim.

Lottie file

Tevreden werknemers

Door een proactieve rol in te nemen als werkgever, draag je bij aan het geluk en welzijn van je medewerkers. Dit trekt nieuwe medewerkers aan, behoudt ze langer, en doet ze groeien binnen je organisatie.

Lottie file

Inclusieve werkomgeving

Door een proactieve rol in te nemen als werkgever, draag je bij aan het geluk en welzijn van je medewerkers. Dit trekt nieuwe medewerkers aan, helpt ze te behouden, en steunt ze in hun groei binnen je organisatie.

Deze klanten & partners werken al met Vi

Nationale Nederlanden Vi Health
deonlinedrogist.nl
Helan
znwv
DCMR
Albeda College
CS Opleidingen
Alleo

Partners & gebruikers over Vi

Allereerst mijn complimenten! Vi heeft een hele compacte benadering,
is heel praktisch en laagdrempelig in gebruik.

Monique

Ik heb wel wat inzichten gekregen in dingen waar ik niet direct had gedacht dat het met de overgang te maken kon hebben.

Yasmine

Een tijdje geleden interesseerde me allemaal niet meer; ik was moe. Nu zie ik echter weer steeds wat kleine lichtpuntjes. Vi heeft er zeker aan bijgedragen, bijvoorbeeld door de praktische tips.

Yvonne

Ik vond het vooral prettig om te horen dat er ook veel vrouwen zijn die met hetzelfde worstelen en dat er steeds meer openlijk over wordt gesproken. Zo'n app draagt daar zeker aan bij.

Sandra

Ik heb geleerd om me bewust te zijn van wat ik voel in mijn lijf. Het helpt om mijn klachten in de loop der tijd te herkennen. En juist niet denken 'het gaat vanzelf wel over.

Marina
Vi voor werkgevers

Meest gestelde vragen van werkgevers

Werkgevers pagina

Hoe werkt Vi?

We hebben het Vi platform speciaal ontworpen om vrouwen in de overgang gepersonaliseerd meer over hun eigen overgang te leren en ze in eigen regie met concrete acties aan de slag te laten gaan om hun klachten aan te pakken. 

Geen one-size-fits-all informatie, wij geven iedere vrouw gepersonaliseerde informatie gericht op haar unieke situatie. We helpen haar te begrijpen wat haar klachten veroorzaakt. Wanneer we dit boven tafel hebben, bieden we verschillende vormen van overgang expert ondersteuning om heel gericht aan de slag te gaan. Alles wat je nodig hebt om weer grip te krijgen op jouw lichaam en overgang.

Ik wil graag onderzoeken of Vi een geschikt aanbod is voor onze medewerkers, hoe leer ik hier meer over?

Je kan hier een vrijblijvende introductie inplannen met het Vi team om er achter te komen of ons aanbod past bij jouw organisatie en werknemers. We bespreken wat jullie uitdagingen zijn en introduceren de verschillende diensten van Vi voor vrouwen. Ook laten we zien hoe vrouwen op een gemakkelijke en anonieme manier de juiste en gepersonaliseerde ondersteuning krijgen. En je krijgt een kijkje op ons online platform.

Waarom hebben mijn medewerkers in de overgang Vi nodig?

Op dit moment blijven de meeste vrouwen in de overgang rondlopen met hun klachten en krijgen ze vanuit het reguliere zorg systeem minimale support. Onderzoek laat zien dat dit helaas lijdt tot veel ziekte verzuim en zelfs verkeerd gediagnostiseerde burnouts. Zonde, vinden wij! Veel overgangsklachten kunnen namelijk significant worden verminderd met de juiste leefstijl aanpassingen. Daarom hebben jouw medewerkers Vi nodig, om allereerst betrouwbare informatie gericht op haar klachten tot zich te nemen. Om vervolgens middels het bijhouden en verkrijgen van gepersonaliseerde inzichten in klachten en leefstijl, te begrijpen wat er speelt in haar overgang. Met de ondersteuning van onze Vi experts kunnen jouw medewerkers echt aan de slag, nergens anders in Nederland vinden vrouwen deze combinatie op een plek.

Wat is het verschil tussen Vi en het organiseren van overgang workshops?

Het verminderen van overgangsklachten begint met de juiste informatie en kennis. Hiervoor is een workshop een goede eerste stap. Vrouwen leren hier over de overgang, de fases, de meest voorkomende klachten. 

Omdat iedere overgang en combinatie van klachten, gezondheid en leefstijl uniek zijn, gaat een workshop vrouwen niet helpen haar eigen unieke overgang te begrijpen of gericht aan te pakken. Hiervoor is een gepersonaliseerde aanpak nodig. 

Vi biedt deze aanpak in een combinatie van slimme data-gedreven technologie gecombineerd met ondersteuning van allerhande overgang experts. Wil jij dus dat medewerkers echt gericht aan de slag kunnen hun overgangsuitdagingen aan te pakken, biedt ze Vi!

Welke diensten biedt Vi aan mijn medewerkers?

Vi biedt iedere 40+ vrouw in jouw organisatie alles wat ze nodig heeft om begrip te krijgen over haar unieke overgang én gericht aan de slag te gaan om grip te krijgen op de uitdagingen waar zij mee kampt. Daarnaast nemen we ook leidinggevenden mee, om te zorgen dat zij de overgang beter begrijpen én herkennen. Zodat ze vrouwen beter kunnen bijstaan waar nodig:

  • Bevestiging middels Vi overgang assessment voor gepersonaliseerd advies
  • Overgang klachten & triggers begrijpen via de Vi Overgang Tracker
  • Kennis door gepersonaliseerde educatie modules & programma’s
  • Laagdrempelige ondersteuning van experts middels inloopspreekuren, thema webinars, Q&A sessies
  • 1:1 ondersteuning via de 24/7 chat of consults
  • Ondersteuning van andere binnen de Vi Community en support groepen
  • Digitale Overgang-training speciaal voor leidinggevenden
Vi voor werkgevers

Zorg dat jouw werknemers de beste versie van zichzelf blijven

Ook tijdens de overgang.

Start met Vi